Popis
Kakao Criollo
V čisté kvalitě se nedá koupit tak snadno, protože do něj farmáři obvykle přidávají podíl bobů odrůdy Trinitario, která má vyšší výnos.
Toto Cacao criollo není tak tmavé, protože se nezpracovává při vysokých teplotách, aby neztratilo svou přirozenou vůni a chuť.
Můj oblíbený postup přípravy: Přivede se k varu 1l vody, 1/4 tabulky kakaové hmoty , 2 hřebíčky a asi kousek skořice, cukr dle chuti a na mírném ohni se vaří cca 7-10min., potom přidáte mléko dle chuti a chvilku provaříte a hotovo....
Můžete použít třeba i na výrobu domácí čokolády, nastrouhat do musli, na pečení...
Nedá se ovšem jen přelít vařící vodou, musí se opravdu povařit, jinak se nespojí a na povrchu vám budou plavat kousky.
Tabulka nese označení La Ruta Alternativa - tento výrobek patří mezi 50 vybraných produktů, jež jsou zařazeny v programu organizace Devida - Národní komise pro rozvoj a životbez drog. Vybrané farmářské rodiny se rozhodly podporovat rozvoj komunity proti hrozbě nezákonného obchodu s drogami. Napřiklad tedy místo drog - kakao. Cílem organizace Devida je touto alternativní cestou přiblížit farmářské rodiny zákazníkům celého světa a nabídnout podporu prodeje jejich produktů. Zároveň podporuje udržitelný rozvoj v oblastech ovlivněných kokou. Farmářské rodiny se rozhodly dobrovolně spolupracovat s touto organizací a zapojit se do Ruta Alternativa.
Hmotnost | 0.095 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.