Novinka Tip Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Kakao Criollo 500g - 100%

9 hodnocení
 

Kakao Criollo - 100% kakaová hmota včetně kakaového másla, nepražené, nealkalizované, zpracované při nízkých teplotách, aby si zachovalo co nejvíce živin.

Boby jsme zakoupili my u farmáře seňora Felipe, nechali v jeho malé výrobně zpracovat a ručně vyrobit tabulky kakaa.

Kakao Criollo je původní málo plodná odrůda, zato  velmi aromatická. V Peru je jen málo farmářů, kteří Cacao Criollo pěstují, právě pro jeho malý výnos. My nakupujeme boby Criolla od malých farmářů nedaleko Pucallpy, kde se kakau dobře daří. Boby pochází z malé plantáže. Pasta není zbavena kakaového másla, proto se prosím nelekejte "mastných ok" na nápoji.

Strom této odrůdy nese nejkvalitnější plody, ale je méně plodný a představuje malý podíl ve světové produkci. Pozná se podle kulatých a mírně plochých semen, jež bez fermentace mají lehce fialovou a bílou barvu. Je to kakao s ovocnou vůní s tóny ořechů a lehce hořké, ale rafinované. Je používáno pro nejkvalitnější čokolády. S touto odrůdou se připravují některé z nejlepších čokolád a další gurmánské výrobky.

Na povrchu tabulky se vykresluje tuk, takže změna barvy není na závadu

Uchovávejte v chladu, suchu a temnu 

UPOZORNĚNÍ: Kakao v tomto balení je relativně tvrdé, proto doporučujeme velký nůž a trochu více fyzické síly. 

Aprovecho!

Dostupnost Skladem (>5 ks)
525 Kč
   
Kód produktu 987
Kategorie Kakao Criollo
 

V čisté kvalitě se nedá koupit tak snadno, protože do něj farmáři obvykle přidávají podíl bobů odrůdy Trinitario, která má vyšší výnos.

Toto kakao Criollo není tak tmavé, protože se nezpracovává při vysokých teplotách, aby neztratilo svou přirozenou vůni a chuť.

Náš oblíbený postup přípravy - pro silné/až ceremoniální kakao: Přivede se k varu 1l vody, 45-50g kakaové hmoty, 2 hřebíčky a trochu 100% skořice, cukr/med dle chuti a na mírném ohni se vaří cca 10 min.

Můžete také přidat mléko a ještě chvíli povařit. 

Každému vyhovuje jiná příprava a jiné množství - vyzkoušejte.

Velmi vhodné pro kakaové ceremonie i na výrobu domácí čokolády, na pečení, polevy, můžete nastrouhat do musli apod.

Nedá se ovšem jen přelít vařící vodou, musí se opravdu povařit, jinak se nespojí a na povrchu vám budou plavat kousky.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g:

energetická hodnota 628,8 kcal
sacharidy 11,85 g
z toho cukry 1,54 g
tuky 55,37 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28,745 g
bílkoviny 13,29 g
vláknina 14,94 g
sodík 7,9 mg/kg

Podobné produkty

     
  • Kakao Criollo 500g 10ks Kód: 1337
    Kakao Criollo 500g 10ks
    Skladem (>5 ks)

    Kakao Criollo - 100% kakaová hmota včetně kakaového másla, nepražené, nealkalizované, zpracované při nízkých teplotách, aby si zachovalo co nejvíce živin.

    Boby jsme zakoupili my u farmáře seňora Felipe, nechali v jeho malé výrobně zpracovat a ručně vyrobit tabulky kakaa.

    Kakao Criollo je původní málo plodná odrůda, zato  velmi aromatická. V Peru je jen málo farmářů, kteří Cacao Criollo pěstují, právě pro jeho malý výnos. My nakupujeme boby Criolla od malých farmářů nedaleko Pucallpy, kde se kakau dobře daří. Boby pochází z malé plantáže. Pasta není zbavena kakaového másla, proto se prosím nelekejte "mastných ok" na nápoji.

    Strom této odrůdy nese nejkvalitnější plody, ale je méně plodný a představuje malý podíl ve světové produkci. Pozná se podle kulatých a mírně plochých semen, jež bez fermentace mají lehce fialovou a bílou barvu. Je to kakao s ovocnou vůní s tóny ořechů a lehce hořké, ale rafinované. Je používáno pro nejkvalitnější čokolády. S touto odrůdou se připravují některé z nejlepších čokolád a další gurmánské výrobky.

    Na povrchu tabulky se vykresluje tuk, takže změna barvy není na závadu

    Uchovávejte v chladu, suchu a temnu .

    UPOZORNĚNÍ: Kakao v tomto balení je relativně tvrdé, proto doporučujeme velký nůž a trochu více fyzické síly. 

    Aprovecho!


    4 800 Kč
       
  • 168972538 260169545620406 3648665129561494506 n (1) Novinka Tip Kód: 518
    Kakao Criollo tabulka 90g - 100%
    Skladem (>5 ks)

    Kakao Criollo - 100% kakaová hmota včetně kakaového másla, nepražené, nealkalizované, zpracované při nízkých teplotách, aby si zachovalo co nejvíce živin.

    Boby jsme zakoupili my u farmáře seňora Felipe, nechali v jeho malé výrobně zpracovat a ručně vyrobit tabulky kakaa.

    Kakao Criollo je původní málo plodná odrůda, zato  velmi aromatická. V Peru je jen málo farmářů, kteří Cacao Criollo pěstují, právě pro jeho malý výnos. My nakupujeme boby Criolla od malých farmářů nedaleko Pucallpy, kde se kakau dobře daří. Boby pochází z malé plantáže. Pasta není zbavena kakaového másla, proto se prosím nelekejte "mastných ok" na nápoji.

    Strom této odrůdy nese nejkvalitnější plody, ale je méně plodný a představuje malý podíl ve světové produkci. Pozná se podle kulatých a mírně plochých semen, jež bez fermentace mají lehce fialovou a bílou barvu. Je to kakao s ovocnou vůní s tóny ořechů a lehce hořké, ale rafinované. Je používáno pro nejkvalitnější čokolády. S touto odrůdou se připravují některé z nejlepších čokolád a další gurmánské výrobky.

    Na povrchu tabulky se vykresluje tuk, takže změna barvy není na závadu

    Uchovávejte v chladu, suchu a temnu 

    Aprovecho!


    135 Kč
       
Hmotnost 0.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: