Popis
Kakao Criollo
V čisté kvalitě se nedá koupit tak snadno, protože do něj farmáři obvykle přidávají podíl bobů odrůdy Trinitario, která má vyšší výnos.
Toto Cacao criollo není tak tmavé, protože se nezpracovává při vysokých teplotách, aby neztratilo svou přirozenou vůni a chuť.
Můj oblíbený postup přípravy: Přivede se k varu 1l vody, 20-30g kakaové hmoty , 2 hřebíčky a asi kousek skořice, cukr dle chuti a na mírném ohni se vaří cca 7-10min., potom přidáte mléko dle chuti a chvilku provaříte a hotovo....
Můžete použít třeba i na výrobu domácí čokolády, nastrouhat do musli, na pečení...
Nedá se ovšem jen přelít vařící vodou, musí se opravdu povařit, jinak se nespojí a na povrchu vám budou plavat kousky
Hmotnost | 6.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.