Popis
V čisté kvalitě se nedá koupit tak snadno, protože do něj farmáři obvykle přidávají podíl bobů odrůdy Trinitario, která má vyšší výnos.
Toto kakao Criollo není tak tmavé, protože se nezpracovává při vysokých teplotách, aby neztratilo svou přirozenou vůni a chuť.
Náš oblíbený postup přípravy - pro silné/až ceremoniální kakao: Přivede se k varu 1l vody, 45-50g kakaové hmoty, 2 hřebíčky a trochu 100% skořice, cukr/med dle chuti a na mírném ohni se vaří cca 10 min.
Můžete také přidat mléko a ještě chvíli povařit.
Každému vyhovuje jiná příprava a jiné množství - vyzkoušejte.
Velmi vhodné pro kakaové ceremonie i na výrobu domácí čokolády, na pečení, polevy, můžete nastrouhat do musli apod.
Nedá se ovšem jen přelít vařící vodou, musí se opravdu povařit, jinak se nespojí a na povrchu vám budou plavat kousky.
Dostali jsme informaci ,že došlo snad k časově omezenému zvýšení cen kakaa z důvodu onemocnění či jiné události, která poničila plantáže a rostliny našeho hlavního exportéra kakaa. Prý za 3 roky by mohlo dojít ke snížení cen. Tak uvidíme...
Dodavatel: Malvarenaco E.I.R.L.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g:
energetická hodnota | 628,8 kcal |
sacharidy | 11,85 g |
z toho cukry | 1,54 g |
tuky | 55,37 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 28,745 g |
bílkoviny | 13,29 g |
vláknina | 14,94 g |
sodík | 7,9 mg/kg |
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.